De botanische stijl is helemaal in, en nu de koude maanden eraan komen en het buiten grijs en grauw wordt, is het natuurlijk extra leuk en gezellig om het groene naar binnen te halen. Dit kun je op verschillende manieren doen;

Zo heb je bijvoorbeeld de plantenkast ( als je het groots wilt aanpakken ).
Voor zo’n kast zijn er eigenlijk geen regels. Elke kast is er wel geschikt voor; van een goedkope boekenkast met enkele planken, tot de oude servieskast van je grootouders of een mooie vintage kast die je soms nog wel in de kringloopwinkel kunt krijgen. Of stapel kisten en kastjes op elkaar voor een speels effect.

Voor de indeling van de kast geldt: hoe rommeliger hoe beter. Laat mooie hangplanten lekker over de rand hangen en gebruik verschillende soorten potten.
Varieer ook in de soorten planten; cactussen, vetplanten en planten met grote groene of gekleurde bladeren passen prima bij elkaar en geven de kast een natuurlijke en nonchalante look.

Wil je het iets subtieler aanpakken dan is het altijd mooi om een paar plankjes onder elkaar op te hangen met verschillende plantjes erop. (zie mijn metalen wandplankjes)
Hierbij kun je natuurlijk niet met grote potten werken. Wissel hier in hoogte van potten en planten of zet op elke plank enkele dezelfde potjes met plantjes.